Wie doet er mee?

Tijdens het eerste deel van dit sportseizoen hebben we met onze leerlingen al een aantal noemenswaardige dingen gedaan! Laten we enkele activiteiten eens kort overlopen, en zo ongetwijfeld weer wat leuke herinneringen ophalen…

Zo hadden we in oktober ons 2de nationaal trainingsweekend met jeugd en volwassenen, dat we wederom organiseerden in het BLOSO centrum van Brugge. Het blijft dan ook een mooie locatie om van ons karate-weekend een fantastische gebeurtenis te maken. Op vrijdagavond was er, na de rush van de aankomst en bijhorende kamerverdeling overleefd te hebben, de eerste training in de ‘blauwe zaal’. Deze werd, na de officiële opening van hetGKB-trainingsweekend2015 seminar gevolgd door een korte opwarming, traditioneel ingezet met kihon (basisoefeningen). Na een hele zaterdag vol karate-training mocht de hele groep dan ook lekker ontspannen. De
uitstap richting een naburig bowling center bleek meer dan de moeite waard. Na een goede nachtrust hadden we op zondag kyugraad-examens en een ademhalingstraining, inclusief kata Sanchin en Tensho natuurlijk. Iedereen kreeg de kans om te laten zien wat ze tijdens de afgelopen dagen allemaal geleerd hadden aan de familieleden, die uitgenodigd werden om op goedkeurende wijze het trainingsweekend af te sluiten. Alweer niets anders dan blije en tevreden gezichten, dat beloofd weer voor het volgend trainingsweekend!
November is wedstrijdmaand. Reeds enkele jaren zijn we vaste deelnemers aan de Beker van Oostkamp, Groepsfoto-BvO2015een mooie kata-wedstrijd diht bij huis, maar van hoog (internationaal) niveau. Hoewel we heel wat enthousiaste deelnemers uit Diksmuide hadden meegenomen, bleef het podium-succes voor de meesten uit. We kunnen niet altijd met dozen vol bekers en medailles huiswaarts keren, maar dat neemt niet weg dat het elke keer weer erg leuk is om erbij te zijn!

Ook in november organiseerde GKH hun trainingsweekend, waar ook dit jaar onze school werd vertegenwoordigd door enkele deelnemers. GKH-weekend2015

Daarna werd het al snel december, de maand van schoolexamens en kerstvakantie.

Na Nieuwjaar vlogen we meteen weer in een goed trainingsritme, en werd de maand op passende wijze afgesloten met een deelname aan de jeugdstage in Veenendaal (NL), waarbij onze deelnemende jeugdleden konden genieten van een gevulde dag met wedstrijdtraining. Ze maakten niet enkel kennis met Jan van den Dries Kyoshi (7e DAN), de leraar van hun eigen lesgever, maar ook met een 40-tal jeugdleden van de Nederlandse Gojukai karatescholen.
GKH-jeugdstage20160131

Februari is de maand waarin we ons voorbereiden op een kyugraadexamen, zeker de leerlingen die niet meegingen op trainingsweekend kijken daar vast al naar uit!

Ook gingen de sensei en assistente Jill naar de Kempen, om in Geel deel te nemen aan de cursus en examen voor scheidsrechters en timekeepers die georganiseerd werd door de karatebond (VKF). Joachim sensei was in het verleden reeds meer dan 10 jaar nationaal scheidsrechter voor kata en kumite, en kon dit met een vlekkeloos examen ook weer bevestigen. Jill behaalde het attest van timekeeper, waardoor ze ook door de VKF-organisatie kan ingezet worden tijdens de officiële wedstrijden (provinciale, Vlaamse, Belgische en Open Belgium kampioenschappen). Timekeepers is eigenlijk een verzamelwoord voor de verschillende “organisatorische rollen” die tijdens zulke officiele wedstrijden worden ingezet. Het zijn de mensen die de kampers oproepen, tijd en scores opnemen, herkansingen berekenen enzovoort. Door deelname aan deze opleiding hebben we ook binnen onze eigen school nu iemand extra die met kennis van zaken verder kan werken aan het verbeteren van onze interne wedstrijdorganisatie!

De maand maart staat voor de deur, en die brengt ons niet enkel een kyugraadexamen voor onze beginners op 17 maart, maar eerst is er ook een wedstrijd met internationale uitstraling. De Zipangu Pro wedstrijd te Neerpelt zal doorgaan op zondag 13 maart. het belooft weer een lange maar ook erg leuke wedstrijddag te worden. Wie gaat er mee?

zipangu2016