3 Europese medailles voor Karateschool Gojukai Diksmuide!

EK2015-J-en-DNaar jaarlijkse gewoonte ging ook deze zomer een Belgische delegatie naar de Europese karate-stage, welke deze keer in Engeland plaatsvond. Dit jaar werd dit intensieve trainingskamp gecombineerd met de Europese kampioenschappen kata (stijloefeningen) en kumite (gevecht). Met slechts 2 deelnemers voor het EK, konden we op verrassende wijze maar liefst 3 medailles in de wacht slepen!

In de categorie van kadetten jongens (14-15 jaar) was Dylan ingeschreven in beide disciplines (kata en kumite).
Ook Joachim deed mee, en dit in de heren-categorie (dangraden vanaf 18
jaar). Ondanks hevige tegenstand door de opvallend ervaren karateka’s uit Hongarije en Zweden, kon Dylan zich erg mooi plaatsen tot een 3de plaats. Zo wist hij maar liefst 2 bronzen medailles op zijn naam schrijven.
Joachim, met zijn 43 jaar nog 2 jaar te jong voor de veteranen-categorie, trad aan in de reeks met het grootst aantal deelnemers. In de halve finale moest hij jammer genoeg toch de duimen leggen tegen Khai Truong, een jonge deelnemer uit Zweden die uiteindelijk ook Europees kampioen werd.
Deze nederlaag was niet meteen een grote verrassing. Khai is immers drievoudig kampioen van Zweden (2013-2014-2015) en helemaal geen onbekende op internationaal niveau. Hierdoor kwam Joachim meteen terecht in de laatste wedstrijd voor het behalen van de derde plaats, welke door hem op overtuigende wijze (5-0) werd gewonnen.
Eindresultaat: 2 karateka’s uit Diksmuide namen met plezier 3 Europese medailles mee huiswaarts!
Stiekem dromen we nu al aan een deelname aan het WK in 2017, dat zal georganiseerd worden in Canada.
Na de meer dan geslaagde deelname aan het EK werd er in de daaropvolgende dagen stevig getraind tijdens de stage.
De doorgedreven trainingen stonden onder leiding van Yamaguchi Goshi Saiko Shihan (8ste dan) uit Japan, die werd bijgestaan door Ingo De Jong shihan (8ste dan) en nog een aantal andere prominente instructeurs.
Ook Yamaguchi Gohei shihan (5de dan), de zoon van onze hoofdinstructeur was een opvallende aanwezige tijdens dit trainingskamp. De kracht en snelheid waarmee hij op deskundige wijze de in te oefenen leerstof schijnbaar onvermoeibaar demonstreerde, zijn ronduit verbazingwekkend. Dat in combinatie met zijn nederige houding en hulpvaardigheid naar anderen toe maken hem tot voorbeeld bij uitstek voor leerlingen en lesgevers.
Het kan dan ook niet anders dan dat we met vernieuwde inzichten en bijkomende inspiratie meer dan klaar zijn voor alweer een nieuw sportseizoen vol karateplezier!
 EK2015-Joachim-podium  EK2015-Dylan-podium
 Gashukku2015-group
 Onze Belgische delegatie, samen met Yamaguchi Gohei shihan, de zoon van Saiko Shihan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 meer foto’s vinden jullie in ons album op Facebook: Fotoalbum

Trainingen gaan door in Diksmuide (in de spiegelzaal van sporthal De Pluimen) op donderdagavond om 18u30 en zaterdagmiddag om 13u00.

De lessen in onze dojo te Tienen (Hal 4, sporthal Houtemveld) worden hervat op dinsdag 1 september om 19u00.

Geinteresseerden krijgen de kans om vrijblijvend kennis te maken met karate tijdens 2 opeenvolgende proeflessen. Ze kunnen hiervoor best eerst contact opnemen met een van de lesgevers of verantwoordelijken.