Karate Diksmuide

Traditioneel Gojukai Karate Diksmuide

Heb je al verschillende sporten uitgeprobeerd en je ding nog niet gevonden ? Of wil je eens kennis maken met een andere sport ? Waarom probeer je niet eens een beginnerscursus traditioneel karate-do. Laat ons je overtuigen dat deze sport je meer kan bieden dan wat beweging, het is namelijk een echte kunst. Iedereen kan karate leren : jong en oud, mannen, vrouwen, kinderen, jeugd. Bovendien is karate een sport die wordt aangeraden om agressiviteit in positieve banen te leiden. We leren omgaan met onze emoties en die van anderen. Belangrijke waarden zoals moed, hoffelijkheid, zelfcontrole, discipline en nederigheid staan hoog aangeschreven binnen onze vereniging. Heel wat mensen beginnen met het leren van karate-do voor het verbeteren van hun assertiviteit, zelfvertrouwen, lichamelijke conditie, en zomeer.

Jammer genoeg zijn veel mensen en ook ouders terughoudend wanneer karate ter sprake komt. De meesten kennen deze bezigheid enkel uit de filmwereld waar vaak en onnodig geweld wordt gebruikt. Vergeet de films en kom het ware karate-do ontdekken. De karateleraar heeft nauwe banden met Japan om ook het onderwijs van de traditionele principes te vrijwaren. Zowel de dojo als de instructeur kunnen dan ook officiële certificaten voorleggen die overhandigd werden door de honbu dojo (hoofdkwartier) in Japan.

We onderwijzen het Yamaguchi-ha Goju Ryu Karate-do. Wedstrijden zijn leuk, maar het karate-do gaat veel verder dan dat.  Zo proberen we om deze discipline vanuit verschillende standpunten te behandelen, namelijk sport en Budo. Sport geeft ons voornamelijk lichaamsontwikkeling (uithoudingsvermogen, explosiviteit, lenigheid, …) en competitiedrang. Een budo-discipline zorgt ook voor een geestelijke ontwikkeling (fighting-spirit, respect, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, winst en verlies,…) en zelfverdedigingstechnieken. Vandaar dat er ook vaak wordt gezegd dat er een enorm verschil is tussen sportkarate (hoofdzakelijk lichamelijk) en karate-do (ook mentaal). Binnen onze karateschool komen beiden aan bod.
Zoals je hierboven kan ontdekken is het moderne karate-do tweeledig op te vatten. Daarom zijn we ook aangesloten bij twee verschillende organisaties. We beoefenen eerst en vooral een karatestijl. Daarom zijn we aangesloten bij een internationale stijlorganisatie, namelijk de “International Goju-Kai Association” (I.K.G.A.).
Anderzijds doen we ook een wedstrijdsport. Om die reden zijn we ook aangesloten bij een algemene karatebond, de Vlaamse Karate Federatie vzw. Deze is de enige karate-federatie in Vlaanderen erkend door Sport.Vlaanderen en is op haar beurt aangesloten bij de verschillende nationale en internationale sportkarate-organisaties (World Karatedo Federation,  W.K.F.).

Graag willen we ook de inwoners van Diksmuide en omstreken deze mooie vorm van traditioneel karate-do leren kennen, om samen te werken aan onze conditie en zelfdiscipline. Indien jij van Diksmuide of omstreken bent en hiervoor interesse hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaande gegevens!

Dojo adres:

De traditionele karate trainingen gaan door in sporthal “De Pluimen”, Diksmuide

Trainingstijden:

donderdag vanaf 19u00 – vechtsportzaal, 2de verdieping
zaterdag vanaf 10u30 – spiegelzaal, 1ste verdieping

Hoofdlesgever dojo:

Joachim Van Opstal :

 • zwarte gordel, 6de DAN Goju Ryu Karate-do (I.K.G.A.)
 • huidige Japanse lesgeversgraad: Shihan Renshi
 • Chief Instructor voor Karate-do Goju-Kai België
 • erkend examinator tot en met de graad Sandan (zwarte band, 3de DAN)
 • Sport.Vlaanderen (BLOSO)-gediplomeerd karate-leraar voor jeugd en volwassenen met ervaring sinds 1992
 • eerste eigen dojo werd opgericht in 1995 (Tienen)
 • nationale en internationale wedstrijdervaring kata en kumite (1988-2015)
 • WKF nationaal scheidsrechter kata en kumite (1999-2009, 2015-…)
 • Gastlesgever voor activiteiten van sportdiensten Diksmuide, Nieuwpoort en Tienen
 • op aanvraag ook meermaals lesgever geweest voor personen met een beperking (via specifieke overkoepelende organisaties)
 • bestuurslid Provinciaal Karate Comité West-Vlaanderen (WKF)

 

Hoofdlesgever kinderen:

Jill Dekeyser:

 • zwarte band 1ste DAN Goju Ryu Karate-do (I.K.G.A.)
 • assistent-lesgever groep volwassenen
 • lesgever groep kinderen
 • jeugd coaching WKF wedstrijdsysteem
 • verantwoordelijke EHBO (verpleegkundige van opleiding)
 • Timekeeper VKF (WKF wedstrijdsysteem)

 

Contact en extra info:

e-mail

web: www.karate-diksmuide.be

Bekijk ook onze Karate Diksmuide Promo video

Enkele publicaties verschenen in de regionale berichtgeving:

Krant van West-Vlaanderen 7/12/2012:

Streekkrant editie Diksmuide 19/01/2011:


Krant van West-Vlaanderen 12/11/2010:

Krant van West-Vlaanderen 12 november 2010

Het Laatste Nieuws 15/10/2010: