Bronzen medaille op Europees kampioenschap

Brons op EK

Op zondag 14 juli 2019 vond het Europees Kampioenschap Goju-Kai-Kai Karatedo (I.K.G.A.) plaats in Tatabanya (Hongarije). Ondanks een minder intense trainingsperiode naar aanleiding van een motorongeval 2 maanden eerder, besloot Joachim Van Opstal alsnog deel te nemen aan deze kampioenschappen, welke om de 4 jaar worden ingericht.

Een nipt verlies alsnog ombuigen tot een eervolle 3de plaats toont de wil om door te zetten tot het bittere einde. Daarna de medaille in ontvangst mogen nemen van onze stijlleider Yamaguchi Goshi is dan de kers op de taart.

Tijdens de eerste ronde kwam Joachim meteen uit tegen János Szabó, de uiteindelijke kampioen uit Hongarije. Door een 2-3 uitslag in het voordeel van János, werd onze deelnemer uit België meteen doorverwezen naar de herkansingswedstrijden. Gelukkig verliep de rest van het wedstrijdparcours daarna vlekkeloos, waardoor we alsnog met een bronzen medaille dit kampioenschap konden afsluiten. De sfeer was er meteen goed in om er ook een mooi Europees seminar van te maken voor onze Belgische delegatie.

Deelname aan de Europe stage onder leiding van Yamaguchi Goshi Saiko Shihan

Saiko Shihan komt in 2020 naar België

Na het Europees kampioenschap namen 4 karateka uit België deel aan de technische stage-week onder leiding van Yamaguchi Goshi Saiko Shihan (8.DAN), die hierbij ondersteund werd door zijn zoon Gohei Shihan (5.DAN).

Zoals steeds werden ook andere senior instructeurs uit Europa ingezet om technisch uitdagende trainingen te verzorgen. Niet enkel de verschillende trainingsmethodes om de basistechnieken te verbeteren, ook de moeilijkere kata bunkai kumite trainingen bleken door alle deelnemers erg gesmaakt te worden. Hoewel er elke dag opnieuw hard getraind wordt, is er nadien steevast nog wat tijd en energie over om nieuwe internationale vriendschappen te sluiten, en trainingsideeën met elkaar uit te wisselen.

Geslaagde presentatie resulteert in definitieve toewijzing organisatie volgend seminar!


Naar jaarlijkse gewoonte vindt er tijdens de Europese stage ook een IKGA meeting met alle landverantwoordelijken plaats. Tijdens deze vergadering kreeg Joachim de opdracht om het volgende seminar voor te stellen. De uiteenzetting werd zeer goed ontvangen, en er werd ook besloten om de organisatie van de volgende Europese stage toe te vertrouwen aan België. Het 35ste Europese seminar zal doorgaan in Sport Vlaanderen Herentals, en dat van 20 tot 25 juli 2020. Voor de allereerste keer hebben we de eer en het genoegen om Yamaguchi Goshi Saiko Shihan uit te nodigen naar ons eigen landje. Hierover zullen we in de komende maanden geregeld meer informatie en nieuws over berichten. Hou onze website en Facebook pagina’s zeker nauwlettend in de gaten!