Nieuwe kyugraden, verder werken naar zwarte band!

Intussen zijn we aan een nieuw kalenderjaar begonnen, en dat wordt na enkele weken extra hard trainen meestal ingezet met een kyugraadexamen voor onze vaste leerlingen. Zo hadden we begin februari een examen voor leerlingen tot blauwe band (4e kyu), eind februari kregen enkele leerlingen de kans om deel te nemen aan het examen voor bruine banden (3e, 2e en 1ste kyu).

Je bent al enkele jaren bezig met karate vooraleer je de bruine band kan behalen, dat betekent dat deze leerlingen meestal een kleine groep vormen in vergelijking met de lagere kyugraden. Onze karateschool in Diksmuide is dan ook bijzonder trots dat we alweer een nieuwe bruine band (3e kyu) in ons midden hebben! Benjamin legde met succes een uitstekend examen af, en mag vanaf heden dan ook die felbegeerde bruine band dragen. Van harte proficiat, Benjamin!

Ringo ging bovendien nog wat verder, ook hij legde een zeer goed examen af voor het behalen van de 1ste kyu. Dit betekent dat Ringo nu verwacht wordt om nog wat harder te trainen. Het hierna volgende examen voor hem is immers voor het behalen van de zwarte band (1ste dan). Momenteel hebben we in onze dojo te Diksmuide nu 3 leerlingen die zich aan het voorbereiden zijn voor het behalen van de zwarte band, namelijk Jill, Dylan en Ringo. We zijn dus erg goed op weg om binnenkort meerdere zwarte banden in onze groep te krijgen!

Links zien we Ringo, geslaagd voor 1ste kyu!