Karate tijdens COVID-19 crisis

Hoewel we het karateseizoen in september vorig jaar goed hebben ingezet met provinciale, nationale en internationale stages, is het verdere verloop heel wat minder leuk dan verwacht. Ter voorbereiding van dangraadexamens organiseerden we nog een 3-tal yudansha keiko stages, maar halverwege maart 2020 maakte de wereldwijde uitbraak van het COVID-19 virus een kruis over heel wat goede voornemens en plannen. In de maand april stond een reis naar Japan op het programma, en deze zomer zou de jaarlijkse Europese IKGA Gasshuku voor de allereerste keer in België georganiseerd worden. We zouden nog veel een stevig trainen in de dojo, zo snel mogelijk klaar zijn voor een volgend examen en/of tornooi. Niets van dat alles, want iedereen werd plots op een soort van huisarrest geplaatst. Intussen vermoeden we dat redelijk wat gerelateerde beperkende maatregelen zullen worden versoepeld vanaf 18 mei, maar het is nog heel onzeker of we nog voor de zomervakantie de mogelijkheid zullen hebben om samen te trainen in de dojo. Omdat de periode zonder gezamenlijke karatetraining veel te lang duurt, roepen we iedereen op om regelmatig en zo veel mogelijk thuis te blijven trainen. Oefen je basistechnieken, kata en kumite-vormen in je eentje, of vraag iemand uit je gezin om je hierin te helpen. Wie weet vind je in je vader, moeder, broer of zus wel de perfecte oefenpartner! Als dat niet lukt, dan kan je nog steeds alle oefeningen ook alleen doen.

Ben jij het wachten op de opening van de dojo ook beu? Trek dan je karatepak aan, maak enkele vierkante meter vrij in je woon/hobby/…kamer en doe mee met onze online training via facebook!
Ook mensen die normaal gezien geen Facebook gebruiken kunnen de online training bekijken en meevolgen, je hoeft je hiervoor dus niet aan te melden op Facebook.
De training is opgebouwd volgens moeilijkheidsgraad, dus zeker het eerste deel van de les zou ook door beginnende karateka’s meegedaan kunnen worden.

Bekijk en/of train mee via:

https://www.facebook.com/183291291738020/videos/225662015544836

Als alles goed lukt, dan voorzien we binnenkort een nieuwe training online beschikbaar te stellen.
Hopelijk vinden jullie dit een goed initiatief en vinden jullie de tijd om het ook eens uit te proberen!

Hou je intussen gezond en blijf trainen. Graag tot spoedig weerzien in de (virtuele) dojo!