Succesvol clubkampioenschap karate Diksmuide

 

uitreiking-medaillesOp zaterdag 30 mei werd er hard gestreden tijdens het allereerste clubkampioenschap van Karate Diksmuide. Niettegenstaande deze jonge karateschool binnen het Yamaguchi Goju-Kai traditioneel geïnspireerd is, wordt er voor de jeugdleden ook de nodige aandacht besteed aan het wedstrijdkarate. Enkele deelnemers waren blijkbaar extra gemotiveerd om een podiumplaats te behalen, wat dan ook duidelijk te merken was aan hun uitzonderlijke prestaties.

Enkele opmerkelijke verrassingen

De dag zat blijkbaar vol verrassingen, en de spanning zat er van bij het begin helemaal in. Bij het onderdeel kata was zeer opvallend hoe Nastja bij de -12 jarigen alle concurrentie achter zich liet. Telkens weer opnieuw kon hij een prachtige prestatie neerzetten. De laatste partij moest hij het echter opnemen tegen zijn zus Shanaya, die trouwens volledig binnen de verwachtingen gemakkelijk de finale wist te bereiken. Ook de herkansingen bleven spannend. Nadat Jaron het onderspit moest delven tegenover de uiteindelijke kata-kampioen Nastja, kon hij in de drie volgende kampen bij de herkansingen duidelijk aantonen dat de derde plaats absoluut voor hem was weggelegd. Later bleek pas echt hoezeer Jaron van plan was om het hier zeker niet bij te laten. Ibe wist, ondanks door ziekte gemiste trainingen, alsnog doorstoten tot de vierde plaats maar verloor de begeerde derde podiumplaats in het voordeel van Jaron.
Het kampioenschap werd nog spannender tijdens het kumite-onderdeel. Vic begon zeer veelbelovend met een mooie kamp waar hij na een laatste traptechniek op 9-0 stond en zo, voor de tijd om was, de winnaar werd. Later werd hij echter door Thibe op het nippertje met 8-9 naar de herkansingen doorverwezen. Ze kwamen elkaar in de laatste kamp opnieuw tegen, en ook toen wist Thibe met 5-6 een welverdiende derde plaats te winnen. Zeer opmerkelijk was de prestatie van Jaron die, na eerder al de derde plaats kata te bemachtigen, in het kumite de hoogst behaalde score van de dag op zijn naam mocht schrijven (14 punten). De finale ging echter niet zo gemakkelijk, want Bahdan bleek voor hem een geduchte tegenstander. Na een gelijke stand (7-7) duidden de scheidsrechters Jaron alsnog aan als de winnaar.

Het ging flitsend snel bij +12 jarigen

Bij het aantreden van de +12 jarigen was meteen duidelijk dat de kampen een veel explosiever karakter kregen. Ringo beleefde een topdag en wist maar liefst elke kamp vroegtijdig te winnen door een verschil van 8 punten in zijn voordeel te laten noteren.Zodoende werd hij snel en zeer verdiend de kumite-kampioen bij de plus categorie! Leontien had minder geluk, want ze moest als eerste aantreden tegen Ringo, en werd door hem onmiddellijk doorverwezen naar de herkansingen. Daar kon ze wel elke kamp winnen, en verzekerde zich van een mooie derde plaats. De nog jonge maar wel grotere jongens Constantijn en Benjamin werden ook ingedeeld in de moeilijkere plus categorie, omdat er ook rekening gehouden werd met lengte en gewicht van de deelnemers. Beiden bleven goed stand houden tijdens de wedstrijden, maar konden niet op tegen de meer ervaren karateka’s in deze reeks. Wat betreft moed en doorzettingsvermogen mogen ze echter zeker op de eerste rij staan!

Vrijwilligers en toeschouwers

Zoals je kan lezen werd het een prachtige wedstrijdnamiddag. Speciale dank voor de vrijwilligers die volledig belangeloos hun beste beentje hebben voorgezet om er een geslaagde wedstrijd van te maken. Ook de toeschouwers hebben mee de sfeer bepaald, die werkelijk optimaal was. Bedankt voor jullie steun en vertrouwen. Op naar de volgende organisatie!

 

Wedstrijdresultaten clubkampioenschap Gojukai Diksmuide 2015

 

Kata -12 jaar

katamin

 1. Nastja Lagast
 2. Shanaya Lagast
 3. Jaron Clinckemaillie
 4. Ibe Veraverbeke

Kata +12 jaar

kataplus

 1. Dylan Vandamme
 2. Leontien Bailleul
 3. Ringo De Maet
 4. Lander Ramboer
Kumite -12 jaar

kumitemin

 1. Jaron Clinckemaillie
 2. Bahdan Ilyin
 3. Thibe Lammerant
 4. Vic Niville
Kumite +12 jaar

kumiteplus

 1. Ringo De Maet
 2. Dylan Vandamme
 3. Leontien Bailleul
 4. Lander Ramboer
Clubkampioenen 2015:

Jaron Clinckemaillie (-12 jaar)

Dylan Vandamme (+12 jaar)

 

VAN HARTE GEFELICITEERD!