Budo North Sea Cup: 9x podium voor Diksmuide!

GKD-groep-Oostende2015

Op zaterdag 7 maart was onze karateschool uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste editie van de Budo North Sea Cup, een mooi initiatief van Budo Karate Oostende.
Deze interclub-wedstrijd heeft vooral de bedoeling om drempelverlagend te werken voor beginnende karateka’s, maar tegelijk is het ook een initiatief om het wedstrijdgebeuren van onze geliefde sport dichter bij huis te krijgen.
De organisatie (Budo Karate Oostende) had bovendien niet enkel beslist dat de wedstrijd gratis zou zijn, maar ook dat alle deelnemers een aandenken zouden krijgen.
We zijn dan ook erg dankbaar voor de gastvrijheid van onze Oostendse vrienden, en hebben met plezier ons best gedaan om er samen een onvergetelijke dag van te maken.
Vanuit onze school hadden we maar liefst 14 gemotiveerde deelnemers, en dat zowel voor kata (individuele stijloefeningen) als voor kumite (gevecht).

Onze jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar gaven vol overtuiging het beste van hunzelf, waardoor de resultaten niet konden uitblijven.
In totaal werden door onze karateka’s uit Diksmuide maar liefst 9 podiumplaatsen ingenomen, wat onze verwachtingen ruimschoots overtrof! We namen met plezier 4x goud, 3x zilver en 2x brons mee huiswaarts.
De allergrootste verrassing werd ons echter bezorgd door Leontien, onze stoere meid die maar liefst in beide disciplines een 1ste plaats kon veroveren!

Resultaten van het team uit Diksmuide:
4 podiumplaatsen (3x goud, 1x zilver) voor het onderdeel kata (individuele stijloefeningen, jongens en meisjes gemengd):
1ste plaatsen: Shanaya (9j), Leontien (12j), Dylan (13j)
2de plaats: Nastja (8j)

5 podiumplaatsen (1x goud, 2x zilver, 2x brons) voor het onderdeel kumite (gevecht, shobu systeem):
1ste plaats: Leontien (12j)
2de plaatsen: Celestin (7j), Thibe (8j)
3de plaatsen: Tiebe (7j), Bahdan (9j)

Dylan-kata-Oostende2015          Leontien-kumite-Oostende2015

Het team wordt vervolledigd met Marten, Vic, Jarno, Ibe, Benjamin en Ringo, onze overige Diksmuidse leeuwen die deze keer ondanks het harde werk jammer genoeg buiten de prijzen vielen.
We zijn zeer trots dat al deze jonge kanjers de moed en ingesteldheid toonden die verwacht wordt van echte karateka’s. Afsluitend nog graag een welgemeende dankjewel voor de coaches van dienst (Jill en Ingrid), en niet in het minst de ouders en familieleden die er mee voor gezorgd hebben dat het een onvergetelijke dag werd!