Diksmuidse jeugd: 4x podium op Belgisch Kampioenschap Goju Ryu Karate

Het Sinterklaas-weekend van 2014 werd weer onvergetelijk voor onze Diksmuidse karate-jeugd. Op zondag 7 december vertrokken we om 7u00 richting Limburgse mijnstreek, meer bepaald naar Koersel (deelgemeente van Beringen). In sporthal Curticella zouden we onze karateschool vertegenwoordigen op het Belgisch Kampioenschap Goju Ryu karate, dat inmiddels reeds voor de 14de keer werd ingericht.

Wegens andere verplichtingen moesten de vaste coaches Joachim (opgeroepen als scheidsrechter) en Jill (werk) op zoek naar een waardige vervanger om onze leerlingen bij te staan. Het was voor Ingrid een heel nieuwe ervaring, maar ze heeft dit voortreffelijk gedaan. Proficiat Ingrid, hartelijk dank voor je hulp, want ook jouw bijdrage was zeer belangrijk voor onze kampers.
Het was ook meteen de allereerste wedstrijdervaring voor 2 van onze jongste leden, Nastja en Shanaya. Voor Nastja (8 jaar) stond de zware opdracht om zich in de reeks jongens pupillen (7-9 jaar) te meten met maar liefst 24 andere deelnemers. Hij wist een mooie prestatie neer te zetten, maar werd jammer genoeg niet beloond met een podiumplaats. Zus Shanaya kon bij de pupillen meisjes genoeg overtuigen en behaalde een erg mooie 2de plaats. Als dat niet geweldig is voor een eerste wedstrijddeelname!
De rest van de voormiddag lieten Leontien en Dylan bij de miniemen (12-13 jaar) en tenslotte Ringo bij de kadetten (14-15 jaar) het beste van hunzelf zien. Een ereplaats voor elk van hun zou zeker verdiend zijn, het was echter enkel Dylan die in de herkansingen nog kon doorstoten tot een 3de plaats.
Tijdens de namiddag stond kumite (gevecht) op het programma. Afhankelijk van de gemaakte techniek kunnen de kampers 1 (yuko), 2 (waza-ari) of 3 (ippon) punten scoren. Op het einde van de tijd, tenzij er reeds sneller een verschil is van 8 punten, wint de kamper met de hoogste totaalscore. Het was niet makkelijk, er moest hard gewerkt worden door onze jongens. Opmerkelijk dat onze kampers uiteindelijk met de meest eenvoudige technieken (kizami zuki) nog het beste konden scoren. Het resultaat bleef dan ook niet uit: Dylan behaalde een 3de plaats bij de 12-13 jarigen, Ringo behaalde zelfs de finale en kon zeer tevreden een 2de plaats behalen!

We zijn zeer trots op de prestaties van onze jeugdleden, en natuurlijk ook op de behaalde podiumplaatsen tijdens dit Belgisch Kampioenschap. Geduld, hard werken en blijven doorzetten worden wel degelijk beloond!

Behaalde ereplaatsen:
Kata meisjes pupillen (7-9 jaar): Shanaya Lagast – 2de plaats
Kata jongens miniemen (12-13 jaar): Dylan Vandamme – 3de plaats
Kumite jongens miniemen (12-13 jaar): Dylan Vandamme – 3de plaats
Kumite jongens kadetten (14-15 jaar): Ringo De Maet – 2de plaats

Hopelijk wordt er even hard gewerkt op school en worden jullie ook beloond met een fantastisch kerstrapport, dan kunnen we meteen na de kerstvakantie weer volop inzetten voor het Vlaams Kampioenschap 2015!

 

Shanaya Lagast - 2de plaats pupîllen meisjes
Shanaya Lagast – 2de plaats pupîllen meisjes
Dylan Vandamme - 3de plaats miniemen jongens
Dylan Vandamme – 3de plaats miniemen jongens
Ringo De Maet - 2de plaats kadetten jongens
Ringo De Maet – 2de plaats kadetten jongens