Positieve seizoensafsluiters

 

Intussen zit de laatste training van dit sportseizoen er helemaal op. Na alweer een druk karate-jaar hebben beide dojo’s hun best gedaan om op een positieve manier de zomervakantie aan te vatten.

Zo werden de aanwezige leerlingen in Tienen verrast met een traktatie vanwege onze jarige Gilbert, de afwezigen hadden daar dus duidelijk ongelijk!

In Diksmuide mochten de gevorderde leerlingen aantonen dat ze voldoende rijpheid hadden om op eigen initiatief samen te trainen, terwijl de beginners puften en zweetten tijdens een kyugraadexamen.

Niettegenstaande dat het voor de meesten onder hun het allereerste karate-examen was, werden ze getest op alle ingeoefende onderdelen die ze in hun eerste maanden als karateka hebben aangeleerd:

 

 

  • kihon, basistechnieken ter plaatse
  • kihon ido, basistechnieken al vorderend (vooruit/achteruit)
  • kata (stijloefeningen in een vast looppatroon)
  • kumite (gevecht)
groepsfoto geslaagden examen Diksmuide
vlnr : gele band (9e kyu): Lander, wit/gele band (10e kyu): Jarno, Benjamin, Nastja, Shanaya en Ibe

Ook hun algemene houding als karateka (sportiviteit, fair-play) en het toepassen van de belangrijkste waarden binnen het karate (respect, moed, toewijding) worden tijdens een examen meegenomen in het eindoordeel. Zo’n nieuw gekleurde band getuigt dus niet enkel van de vooruitgang betreffende de technische uitvoering van de aangeleerde technieken, maar ook van een persoonlijke groei op mentaal vlak. We zijn dan ook ontzettend trots op het eindresultaat van onze jongste karatekas, en dat na nog maar enkele maanden trainen! Gefeliciteerd aan alle geslaagde examenkandidaten, draag je nieuwe band met trots en begin meteen verder te werken naar de volgende stap in jullie karate-loopbaan!

We wensen iedereen een welverdiende en deugddoende zomervakantie toe, en hopen jullie allemaal terug te mogen verwelkomen op de eerstvolgende training:

  • dojo Tienen: dinsdag 2 september 2014 vanaf 19u00
  • dojo Diksmuide: woensdag 20 augustus 2014 vanaf 18u30

 

TOT DAN!

GKD-20140628-3 GKD-20140628-2

GKD-20140628-1