Goed vertegenwoordigd tijdens Europese stage in Nederland

Van 20 tot 25 juli vond de jaarlijkse Europese Goju-Kai karatestage plaats in Stadskanaal (Nederland). Een delegatie van 11 leerlingen namen deel aan deze intensieve trainingen op internationaal niveau. De stage stond onder leiding van hoofdinstructeur Yamaguchi Goshi Saiko Shihan (wat Japans is voor “allerhoogste grootmeester”), Ingo De Jong Shihan (zwarte/rode gordel, 8ste DAN) en ook Europese topinstructeurs. De 220 deelnemers uit verschillende landen werden verdeeld in verschillende groepen, zodat ieder kon trainen op eigen niveau. Bijzondere aandacht ging dit jaar ook naar de jeugd, waarvoor aparte trainingen en activiteiten werden ingericht. Dit werd door iedereen als zeer positief ervaren, zodat de verwachtingen naar volgend jaar nu reeds hoog gespannen zijn. De leerlingen zijn dan ook volledig klaar voor het nieuwe sportseizoen, dat vanaf september weer van start zal gaan.

 

20130812-200031.jpg

groepsfoto: van links naar rechts onderaan Jelena, Laura, Yamaguchi Goshi Saiko Shihan, Bram, Dylan. Bovenste rij: Rudi, Gilbert, Wendy, Jill, Joachim, Eric en Robin