You Are Good, of hoe wij welkom heten in de praktijk brengen

 Na een deugddoende zomervakantie is het de hoogste tijd om er weer tegenaan te vliegen. De karatelessen zijn intussen net weer gestart, en niet toevallig leggen we tijdens de week van de sportclub de nadruk op vriendschappen.

20130915-093518.jpg

Op initiatief van Jill Dekeyser gingen we in onze dojo’s te Diksmuide en Tienen nog net een stapje verder en hebben we de aanwezige jeugdleden een “You Are Good”-armbandje geschonken. You are good is eigenlijk een initiatief overgewaaid uit Nederland, om pesten bespreekbaar te maken. Meer over het ontstaan van dit initiatief kan je vinden op de website van You Are Good: http://www.youaregood.nl

De “You Are Good”-bandjes kosten normaal gezien twee euro en zijn verkrijgbaar bij Zeeman, Brantano, AVA Papierwaren en Casa, of via de website www.youaregood.org. Een deel van de opbrengst gaat naar School Zonder Pesten, een vzw die een preventief aanbod ontwikkelt dat bestaat uit interactieve schoolvoorstellingen en educatief materiaal waarmee kinderen op een speelse manier leren hoe zij over hun gevoel kunnen praten.

20130915-093539.jpg

In Nederland zijn in de afgelopen maanden al 250.000 armbandjes verkocht. In België hebben al heel wat bekende Vlamingen, onder wie Francesca Vanthielen, Niels Destadsbader en Sean Dhondt, hun steun betuigd aan het project en een armbandje gekocht.

Door dit initiatief binnen onze organisatie uitdrukkelijk te steunen willen we duidelijk maken dat er bij onze leden geen plaats is voor pesten, zowel binnen als buiten de karateschool. We werken met zijn allen aan een vriendschappelijke sfeer waar iedereen, die zich gedraagt volgens onze normen en waarden, zich een evenwaardig groepslid kan voelen.  Die normen en waarden zijn “Budogewijs” geinspireerd en bevatten respect, moed en toewijding, maar natuurlijk ook meer algemeen eerlijkheid, behulpzaamheid en rechtvaardigheid.