Alweer podiumplaatsen voor karate Diksmuide!

Podiumplaatsen Zipangu Pro 2014Op zondag 16 maart was het weer erg vroeg opstaan. We hadden immers afspraak in Neerpelt (Limburg) voor deelname aan het Zipangu Pro tornooi dat reeds voor de 10de keer werd georganiseerd. Met heel wat deelnemers uit Nederland krijgt deze wedstrijd een internationale uitstraling, wat het een nog grotere uitdaging maakt voor onze atleten. Om 6u30 in de ochtend vertrokken we dan ook gepakt en gezakt vanuit Diksmuide richting Neerpelt. Voor drie van onze jeugdleden zou het ook de eerste kumite-wedstrijd zijn, en dat was duidelijk te merken aan hun zenuwen. Niettegenstaande dit voor onze jeugd nog maar de vierde wedstrijdervaring was, wisten we met onze jonge karateschool toch weer 3 podiumplaatsen te bemachtigen in verschillende leeftijdscategorieën voor het onderdeel kata (stijloefeningen):

  • Preminiemen meisjes (11-12 jaar): Leontien – 2de plaats
  • Miniemen jongens (12-13 jaar): Dylan – 3de plaats
  • senioren heren (vanaf 16 jaar): Joachim – 2de plaats

Ook voor Leontien was het nog maar de vierde wedstrijd, en zelf had ze niet verwacht te kunnen doorkampen tot en met de finale. Ze bracht een mooie kata Saifa, maar moest jammer genoeg de duimen leggen voor de uitvoering van kata Seienshin die haar tegenstander uit de kast wist te halen. Die 2de plaats was wel zeer verdiend binnen, en Leontien heeft zeker nog potentieel om dit in de toekomst niet enkel te evenaren, maar zelfs te verbeteren.

Na een eerdere 2de plaats op het Vlaams kampioenschap waren de verwachtingen hoog gespannen voor Dylan. Zijn erg goed uitgevoerde kata in de eerste ronde werd echter niet goed genoeg bevonden door de meerderheid van de scheidsrechters, waardoor hij onverbiddelijk naar de herkansingen werd doorverwezen. Het spreekt voor zich dat we het niet eens waren met deze beoordeling, maar het bracht ons wel even met beide voeten op de grond. Niets komt vanzelf, en nederigheid wordt ons op die manier ook op wedstrijden aangeleerd. In de herkansingen was het niveauverschil erg duidelijk, waardoor Dylan probleemloos nog een derde plaats wist te veroveren.Ook Ringo (miniemen jongens) en Jelena  (miniemen meisjes) mochten verder doorstoten in de herkansingen voor de 3de plaats, maar hun puike prestaties werden dit keer jammer genoeg niet beloond met een medaille.

Tijdens de namiddag kwam het onderdeel kumite (gevecht) aan bod, een compleet nieuwe ervaring voor onze jeugdleden Ringo, Dylan en Jelena. Van bij de eerste wedstrijd meteen een podiumplaats halen bleek niet mogelijk, maar ze hebben elk zeer goed hun mannetje (of vrouwtje) gestaan! Het was een erg leerrijke en leuke ervaring, en ze zullen in de nabije toekomst de kumite-strijd zeker opnieuw aangaan.

Als een hechte groep namen we na een lange dag afscheid van elkaar, en reden we huiswaarts met een pak leuke herinneringen om te delen. We weten goed waaraan nog gewerkt moet worden, we zullen de komende maanden zeker niet stilstaan tijdens de trainingen. Uitkijken dus, naar de volgende wedstrijd, maar eerst staat er nog veel training en een heus European Seminar op het programma.

Onze trainingen staan open voor jeugd en volwassenen. Indien je graag eens kennis wil maken met onze mooie sport, kan je steeds afspreken om enkele vrijblijvende proeflessen te volgen. Je zal merken dat je snel wordt opgenomen in onze groep en dat het echte karate heel wat anders (lees: leuker) is dan wat velen er van denken. Kom gerust eens langs tijdens een van de volgende trainingen in Sporthal “De Pluimen” (spiegelzaal) op woensdagavond vanaf 18u30 en op zaterdagmiddag vanaf 13u00.

1654821_677769205623557_1612108737_o1920523_676855255714952_1809364382_n