Godan – 5de DAN!

Het was inmiddels reeds 7 karate-jaren geleden dat ik nog een keer examenstress had gevoeld, maar op 6 juli 2011 was het weer eens zo ver. Naar jaarlijkse gewoonte zijn we met een aantal van onze leerlingen naar het I.K.G.A. European Seminar gegaan, dat onder leiding staat van Yamaguchi Goshi Saiko Shihan (allerhoogste grootmeester voor onze internationale stijl-organisatie). Ondanks een hardnekkige kwetsuur (ontsteking van de aanhechtingsspier van de heup/bovenbeen) werd er toch doorgezet om ook deel te nemen aan het nternationale dangraadexamen dat ingericht werd op de voorlaatste dag van het seminar. Samen met collega-instructeur, vriend en examenpartner Mario Gommel uit Emmen (Nederland) werd er tot het uiterste gegaan tijdens de “grading” van 16u00 tot 18u30. De uitvoeringen verliepen niet altijd 100% foutloos, wat bij ons (en natuurlijk ook andere kandidaten) de nodige extra onzekerheid opleverde tijdens de uren erna. Doorgedreven kihon, kata, kata bunkai kumite (toepassingen van kata met partner), yakusoku kumite (traditionele gevechtsoefeningen met partner) en ook jiyu/goju kumite (vrij gevecht) staan steeds garant voor een fysiek en mentaal zware strijd tot het einde. Het was dan ook een enorme ontlading te mogen vernemen dat zowel ikzelf als mijn partner Mario Gommel sensei zich mochten rekenen bij de geslaagde kandidaten voor 5de DAN. Vele jaren van inzet, offers en volharding werden op deze manier bekroond met een vrij hoge dangraad die mijn stoutste dromen overtreft. Zo’n prestatie geeft je een “boost” om je kennis nog meer te gaan vergroten en de technische uitvoering ervan verder te verfijnen. Dank je wel Jan van den Dries Shihan Kyoshi, om mij gedurende al die jaren reeds tot hier te begeleiden!

Volgende personen behaalden tijdens de grading

Godan (5de dan): János Szabó sensei (Hongarije), Ignazio Costarelli sensei (Italië), Mario Laurini sensei (Italië), Mario Gommel sensei (Nederland), Joachim Van Opstal sensei (België)

Horst Baumgürtel Shihan Renshi (Zwitserland) behaalde 6de dan

Verder nog meer goed nieuws voor de Goju-kai organisatie in Nederland (GKH) want Erik Bruinhof werd vereerd met de titel Shihan Renshi,  Kees Nieuwenhuizen sensei behaalde 4de dan en wordt vanaf heden dan ook aangesproken met de titel Jokyo, Olga van Diem werd 3de dan (Shidoin).
Godan

[YoutubeFancyZoom=mpTAay65rNs]