Succesvolle deelname kyugraad-examens

Op zaterdag 3 december 2011 konden onze leerlingen in onze dojo te Diksmuide en Tienen deelnemen aan een kyugraad-examen. Tijdens zo’n examen moeten de deelnemers kunnen aantonen dat ze voldoende vooruitgang hebben geboekt op karate-technisch, fysiek en mentaal vlak. Voorbereiden en natuurlijk ook deelname aan examens wordt sterk aangemoedigd, omdat het in de eerste plaats ook een belangrijke stimulans vormt om je eigen kennis en kunde steeds verder te verbeteren, en de uitvoering ervan te verfijnen. Hoewel het behalen van een nieuwe graad geen doel op zich zou mogen zijn, betekent het (bij succes) voor velen toch een bevestiging van hun progressie en wordt het zo een belangrijk middel om de individuele motivatie hoog te houden. Het behalen van een nieuwe kyugraad wordt dan ook meestal zichtbaar beloond met een nieuwe kleur obi (band, gordel). Het is telkens een stap dichter bij het behalen van de zwarte band en daarbij horend de overgang van kyu- naar dan-graden.

De volgende leerlingen behaalden een nieuwe kyugraad op 3 december 2011:

Dojo Diksmuide:

wit/gele band (10de kyu): Jelena
gele band (9de kyu): Ringo
geel/oranje band (8ste kyu): Dylan
groene band (5de kyu): Jill

Dojo Tienen:

oranje band (7de kyu): Femke, Lara, Ulrike, Edward
groene band (5de kyu): Lowie, Wendy, Carlo
blauwe band (4de kyu): Sander, Mark, Gilbert
bruine band (3de kyu): Erwin

Proficiat aan allen voor de goede inzet, moge deze stap een stimulans zijn om jullie verder te blijven inzetten!

De meeste deelnemers zagen we (ondanks de schoolexamens) ook terug tijdens een gezamenlijke training in onze Dojo te Tienen op zaterdag 10 december, en we maakten natuurlijk graag gebruik van deze gelegenheid om een groepsfoto te nemen: