Gojukai Tienen

Traditioneel Gojukai Karate Tienen

Heb je al verschillende sporten uitgeprobeerd en je ding nog niet gevonden ? Of wil je eens kennis maken met een andere sport ? Waarom kom je niet eens een kijkje nemen tijdens een van onze karate-trainingen. Laat ons je overtuigen dat deze sport je meer kan bieden dan wat beweging, het is namelijk een echte kunst. Iedereen kan het   aanleren : jong en oud, mannen, vrouwen, kinderen, jeugd. Bovendien is karate een sport die wordt aangeraden om agressiviteit in positieve banen te leiden. Het is niet zo dat wij een stelletje vechtersbazen zijn die elkaar meermaals per week bont en blauw slaan en daarna elders nog eens ruzie gaan maken. In tegendeel, we leren omgaan met onze emoties en die van anderen. Belangrijke waarden zoals moed, hoffelijkheid, zelfcontrole, discipline en nederigheid staan hoog aangeschreven binnen onze vereniging. Ook heel wat mensen beginnen met het leren van karate-do voor het verbeteren van hun assertiviteit, zelfvertrouwen, lichamelijke conditie, en zomeer. Je kiest zelf of je een of meerdere keren per week een training bijwoont, minder frequent kan ook natuurlijk.

Jammer genoeg zijn veel mensen en ook ouders terughoudend wanneer karatedo ter sprake komt. De meesten kennen deze bezigheid enkel uit de filmwereld waar vaak en onnodig geweld wordt gebruikt. Vergeet de films en kom het ware karatedo ontdekken. Onze karateschool heeft nauwe banden met Japan om ook het onderwijs van de traditionele principes te vrijwaren. Zowel de dojo als de instructeur kunnen dan ook officiële certificaten voorleggen die overhandigd werden door de honbu dojo (hoofdkwartier) in Japan.

Iedereen kan VRIJBLIJVEND gedurende een week de trainingen volgen ter kennismaking !

Gojukai Tienen

Doelstellingen:

De Gojukai karate dojo in Tienen is niet zomaar een karatevereniging (althans dat vinden we zelf). We noemen ons graag een karateschool, veel liever dan karateclub. We onderwijzen het traditionele Japanse Yamaguchi-ha Goju Ryu Karatedo. Wedstrijden kunnen leuk zijn, maar het traditionele karatedo gaat veel verder dan dat. We proberen om het karatedo vanuit de verschillende standpunten te behandelen, namelijk sport en Budo. Sport geeft ons dingen als lichaamsontwikkeling (uithoudingsvermogen, explosiviteit, lenigheid, …) en competitiedrang. Een budo-discipline geeft ons daarenboven ook geestelijke ontwikkeling (fighting-spirit, respekt, zelfvertrouwen, omgaan met emoties, …) en zelfverdedigingstechnieken. Vandaar dat er ook vaak wordt gezegd dat er een verschil is tussen karate (louter lichamelijk) en karate-do (ook mentaal). Toch komen beide apsecten (budo en sport) bij ons aan bod.
Zoals je hierboven kan ontdekken is het moderne karate-do tweeledig op te vatten. Daarom zijn we aangesloten bij twee verschillende organisaties:

  • International Goju-Kai Association (I.K.G.A.), onze internationale stijlorganisatie.
  • Vlaamse Karate Federatie (VKF), de enige unisportfederatie voor karate welke erkend is door BLOSO

Onze aansluiting bij VKF is geregeld via ons lidmaatschap bij de Vlaamse Karate Associatie (VKA), tegenwoordig ook de “VKF multistijl” deelfederatie genoemd. Aansluiting bij en erkenning door de VKF zorgt ervoor dat we ook behoren tot de WKF (World Karate Federation). De dangraden (zwarte banden) die door onze karateka’sbehaald worden zijn officieel geregistreerd bij de VKF en indien gewenst kunnen ze ook gehomologeerd worden door de WKF.

Contact en extra infoe-mail